Introduction to computer and OS 46 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Introduction to computer and OS exam

Q:1) Example of Line Printer

Answer: 
C

Q:2) Floppy disk-

Answer: 
D

Q:3) MICR is mostly used

Answer: 
A

Q:4) Example of pramary Storage are

Answer: 
D

Q:5) In which of the following topology hub is used

Answer: 
C

Q:6) Which of the following protocol is used for the transferring of files?

Answer: 
B

Q:7) Example of B2C

Answer: 
B

Q:8) In C2C E- Commerce

Answer: 
B

Q:9) In B2B E-Commerce

Answer: 
A

Q:10) Which of the following is a technology of E-commerce?

Answer: 
D

Q:11) ADO Stand for

Answer: 
C

Q:12) Which if the following conditional statement is used in VBA

Answer: 
C

Q:13) Which if the following conditional statement is used in VBA

Answer: 
C

Q:14) Memory size of long:

Answer: 
D

Q:15) Memory size ineger:

Answer: 
B

Q:16) Memory size of Boolean:

Answer: 
B

Q:17) Which of the following is used for declaring variables?

Answer: 
A

Q:18) Which of the following operator is used for decremnt?

Answer: 
B

Q:19) Which of the following dialog boxes use prompt() method .

Answer: 
B

Q:20) Which of the following is a called bitwise AND operator.

Answer: 
B

Introduction to computer and OS Overview

Computer are machine that perform tasks or calculations according to a set of instructoin or program. The first fully electronic computer ,instruction i the 1940s,were huge machines that required teams teams of people operate.Compared to those early machines ,today 's computer are amazing .

Computer work through an interaction of hardware and software .The most important piece of hardware is a tiny rectangular chip inside your computer called the Central Processing Unit (CPU)or microprocessor.Hardware item such as monitor , keyboard , mouse , printer , and other items are often called hardware device.

The operating system (OS) is a software that manages your computer and the device connected to it .Your computer uses the Window operating system.

Exam Group: 
Total Questions: 
46