COPA 1st SEMESTER 2016 30 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for COPA 1st SEMESTER 2016 exam

Q:1) _________ is full form SQL.

Answer: 
C

Q:2) A top-to-top relationship among the items in a database is established by a -

Answer: 
A

Q:3) DFD stands for-

Answer: 
C

Q:4) In an ER model, _________ is described in the database by storing its data.

Answer: 
A

Q:5) In a relational scheme, each tuple is divided into fields called-

Answer: 
B

Q:6) DBMS is a collection of ________ that enables user to create and maintain a database.

Answer: 
C

Q:7) Which of the transport layer protocols is connectionless?

Answer: 
A

Q:8) TCP/IP __________ layer corresponds to the OSI models to three layers.

Answer: 
A

Q:9) A network that needs human beings to manually route signals is called-

Answer: 
C

Q:10) The key F12 opens a -

Answer: 
A

Q:11) Portrait and Landscape are-

Answer: 
A

Q:12) The spike-

Answer: 
A

Q:13) Ctrl + O command performs-

Answer: 
D

Q:14) What is the shortcut key for spelling check in document ?

Answer: 
A

Q:15) The file type __________ indicates the file is a Word document.

Answer: 
D

Q:16) The command allows you to create logical drive-

Answer: 
C

Q:17) What is Dr. Watson?

Answer: 
B

Q:18) Which of not an external command?

Answer: 
D

Q:19) Which of the following is not essential to shut down your computer?

Answer: 
C

Q:20) Which of the following is /are external commands?

Answer: 
D