COPA 1st SEMESTER 2017 31 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for COPA 1st SEMESTER 2017 exam

Q:1) In a single byte how many bits will be there ?

Answer: 
A

Q:2) The Process _______ controls the timing of all the computer operations.

Answer: 
D

Q:3) Which Windows program do you use to manage folder and files ?

Answer: 
A

Q:4) A computer port is used to -

Answer: 
A

Q:5) The brain of any computer system is-

Answer: 
B

Q:6) The cell refernce for cell range of G2 to M12 is _____

Answer: 
C

Q:7) Formulas in Excel start with-

Answer: 
B

Q:8) In Microsoft Power Point the entry effect as one slide replaces another in a show is called a-

Answer: 
B

Q:9) In Microsoft Power Point two kind of sound effects files that can be added to the presentation are-

Answer: 
B

Q:10) What type of architecture is followed in CMS?

Answer: 
B

Q:11) What is the purpose of using CMS?

Answer: 
D

Q:12) The C in CSS stand for-

Answer: 
D

Q:13) Architecture of the database can be viewed as -

Answer: 
C

Q:14) A relation database consists of a collection of -

Answer: 
A

Q:15) __________ is collection of web pages and ________ is the very first page that we see on opening of a web-site.

Answer: 
B

Q:16) What tag is needed to create link in HTML?

Answer: 
A

Q:17) Which protocol assigns IP address to the client connected in the internet ?

Answer: 
A

Q:18) Internet works on-

Answer: 
C

Q:19) Internet access by transmitting digital data over the wrise of a local telephone network is provided by-

Answer: 
B

Q:20) To join the internet, the computer has to be connected to a -

Answer: 
C

COPA 1st SEMESTER 2017 Overview

This exam is for COPA / Computer Operator & Programming Assistant semester first exam as per NCVT syllabus for all India level. This exam is held as per semester wise for COPA tragde of ITI.

Exam Group: 
Month: 
Total Questions: 
31