COPA monthley test September 2016 20 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for COPA monthley test September 2016 exam

Q:1) In MS word to create a new file ________ shortcut key is used.

Answer: 
B

Q:2) In MS word to save a new file _________ shortcut key is used.

Answer: 
C

Q:3) In DOS XCOPY command is example of __________command.

Answer: 
B

Q:4) In DOS which command is used to create a new directory__________.

Answer: 
D

Q:5) In DOS cls command is an example of ________ command.

Answer: 
B

Q:6) Base of decimal number is_________.

Answer: 
C

Q:7) Which term is related to monitor?

Answer: 
D

Q:8) Software are classified in to __________ categories.

Answer: 
B

Q:9) Dot matrix printer prints each character as a patron of ________.

Answer: 
B

Q:10) Dot matrix printer is example of ________printer.

Answer: 
A

Q:11) Which one is more handy?

Answer: 
C

Q:12) 1024 byte=to __________ kilobyte.

Answer: 
D

Q:13) 5th generation computers will be _________.

Answer: 
A

Q:14) ALU stand for ______________.

Answer: 
A

Q:15) Keyboard is________ device and monitor is _________ device.

Answer: 
A

Q:16) Block idea of a computer is to _________.

Answer: 
B

Q:17) 1st generation computer were based on _________.

Answer: 
B

Q:18) A program is a set of ____________.

Answer: 
C

Q:19) Abacus is a calculating device was developed by______________.

Answer: 
B

Q:20) Computer is______ electronic device.

Answer: 
C