Aganwadi Supriviser exam 2016 186 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Aganwadi Supriviser exam 2016 exam

Q:1) Which of the following Agencies/Organizations/Commissions will now be known as NITI Ayog?

Answer: 
A

Q:2) How many banks were nationalized in the year 1969?

Answer: 
C

Q:3) The 'Dalal Street' is situated in

Answer: 
D

Q:4) Reduction in the value of fixed assets due to wear and tear is known as

Answer: 
C

Q:5) Whose name is associated with the invention of Dynamite?

Answer: 
A

Q:6) 'Mashubani' is a

Answer: 
C

Q:7) The words 'Satymeva Jayate' inscribed below the base plate of emblem of India have been taken from

Answer: 
C

Q:9) Which of the following International Organizations keeps a vigil over Human Right Violation World-wide?

Answer: 
B

Q:10) Who has written the book 'Untouchable'?

Answer: 
C

Q:11) 'Golden Lotus Awards' (Swarna Kamal) is associated with

Answer: 
B

Q:12) The name of the currency of 'Myanmar' is

Answer: 
A

Q:13) The capital of Germany is

Answer: 
C

Q:14) Which of the follwing schemes/programmes is not directly associated with the welfare of children?

Answer: 
D

Q:15) Sh. Kailash Satyarthi, who has been awarded Nobel Peace Prize for 2014, is known for his work

Answer: 
B

Q:16) The name 'Jwala Gutta' is associated with

Answer: 
C

Q:17) The name 'Anjali Bhagwat' is associated with

Answer: 
B

Q:18) The Headquaters of International Court of Justice is located at

Answer: 
A

Q:19) ' Kathakali' is the famous dance of

Answer: 
A

Q:20) The name 'Medha Patkar' is associated with

Answer: 
B