Anganwadi Supervisor 2017 124 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Anganwadi Supervisor 2017 exam

Q:1) The spontaneous changs in specific rotation of a solution of an optically active compound is called as:

Answer: 
B

Q:2) Which noble gas forms maximum number of compounds?

Answer: 
C

Q:3) The comon name of the chemical compound 'Cholecalciferol' is

Answer: 
B

Q:4) The most commonly used material for making transistors is

Answer: 
B

Q:5) Peeling of onions causes tears as onions releases

Answer: 
B

Q:6) The process of convering sugars into alcohols is known as

Answer: 
D

Q:7) Which of following monomer is used to produce Nylon-6.6?

Answer: 
D

Q:8) The name 'Seema Punia' is associated with

Answer: 
B

Q:9) ________ is popularly known as the 'Leather City of the world';

Answer: 
B

Q:10) Which of the following group ( of States), is associated with the ' Cardainom Hills'?

Answer: 
C

Q:11) Whose name is associated with great literary work ' Kamayani' (in hindi ) as its author?

Answer: 
D

Q:12) _______ has been recently selected for the prestigious Saraswati Samman for the year-2015.

Answer: 
A

Q:13) ' Donald Trump' who is in a very to the post of President of USA in the 2016 election belongs to _______ party.

Answer: 
B

Q:14) Fiscal Policy means, government's

Answer: 
B

Q:15) In whose control, Income Tax Departmet works?

Answer: 
B

Q:16) Name the ' Hindu films' actor whose actual name is Yousuf Khan?

Answer: 
B

Q:18) The Rajya Sabha can have a maximum strength of members.

Answer: 
C

Q:19) Under Article ________ the President of India can proclaim emergency.

Answer: 
A

Q:20) The minimum age to contest Lok Sabha Election is _______ years.

Answer: 
B

Anganwadi Supervisor 2017 Overview

Himachal Pradesh Staff Selection Commission (HPSSC) released the schedule of screening test to be conducted for selection to the posts of Supervisor LDR Post Code-561. Screening test was held on 28.05.2017 in evening session (from 02.00 PM to 04.00 PM). This is for ICDS department post.

Year: 
Total Questions: 
124