Aganwadi Supriviser exam 2015 148 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Aganwadi Supriviser exam 2015 exam

Q:1) Which of the following statements is not correct related to the President of India?

Answer: 
B

Q:2) At the selection of India's Prime Minister

Answer: 
B

Q:3) When the President of India addresses at the beginning of the First Session of both houses of Parliament?

Answer: 
C

Q:4) Which one of the following is not included in the Fundamental rights prior to Indain Constitution?

Answer: 
D

Q:5) Which of the following is the Fundamental duty in India?

Answer: 
B

Q:6) Who presides over the Joint Session of Parliament in India?

Answer: 
C

Q:7) Shah Jahan built in which building was Takhte Taus?

Answer: 
B

Q:8) Where is the Headquater of the U.N.O.?

Answer: 
A

Q:9) When was the U.N.O. established?

Answer: 
D

Q:10) What was the period of Second World War?

Answer: 
B

Q:11) In India, the concept of Single Citizenship is adopted from

Answer: 
A

Q:12) Sal trees are concentrated in

Answer: 
D

Q:13) Largest Mangrove forest in India and the world is

Answer: 
C

Q:14) Which of the following rivers does not meet Bay of Bengal?

Answer: 
A

Q:15) The Indus Valley Civilization city of 'Lothal' is located is

Answer: 
A

Q:16) 'Upnishad' is

Answer: 
A

Q:17) Title given by the British Government to Mahatma Gandhi which was surrendered

Answer: 
B

Q:18) Two of the Great Mughals who wrote their own memories?

Answer: 
C

Q:19) Todar Mal was associated with

Answer: 
C

Q:20) 'Tripitaka' are sacred books of

Answer: 
A

Integrated Child Development Services (ICDS) exams

Integrated Child Development Services (ICDS) articles