Aganwadi Supriviser exam 2015 148 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Aganwadi Supriviser exam 2015 exam

Q:21) Which of the following monuments was constructed by Sher Shah?

Answer: 
A

Q:22) Shimla was declared the Summer Capital of British India in

Answer: 
C

Q:23) Lower House of Parliament is also called

Answer: 
D

Q:24) President of India can be removed from office by

Answer: 
D

Q:25) Which is not a Directive principle?

Answer: 
C

Q:26) Fundamental Duties are in which part of the Constitution of India?

Answer: 
B

Q:27) Dalal Street is situated at

Answer: 
B

Q:28) National Institute of Rural Development is situated at

Answer: 
C

Q:29) Largest revenue in India is obtained from

Answer: 
A

Q:30) Indian Economy is

Answer: 
C

Q:31) Zojila Pass is between

Answer: 
A

Q:32) India has the longest Land frontier with

Answer: 
D

Q:33) Which one of the following States does not have a Sea opening?

Answer: 
C

Q:34) Which of the following Satates of India has longest Coast line?

Answer: 
A

Q:35) Aravali ranges are an example o f

Answer: 
D

Q:36) The production of Onion is the highest in India in

Answer: 
C

Q:37) Ranjit Singh belonged to Sikh Misl of

Answer: 
B

Q:38) Who was known as Bismark of India ?

Answer: 
C

Q:39) Who initiated the Doctrine of Lapse ?

Answer: 
B

Q:40) Who amongst the following Mughal rulers reimposed 'Jaziya'?

Answer: 
A

Integrated Child Development Services (ICDS) exams

Integrated Child Development Services (ICDS) articles