Aganwadi Supriviser exam 2016 186 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Aganwadi Supriviser exam 2016 exam

Q:21) 'Numismatics' is the study of

Answer: 
B

Q:22) NRHM Programme is associated with

Answer: 
B

Q:23) Iron is prevalent in abundance in

Answer: 
D

Q:24) ________ nutrient is found in abundance is Soyabean.

Answer: 
D

Q:25) The full form of ORS is

Answer: 
C

Q:26) Herpes Zoster virus is responsible for ________ disease.

Answer: 
B

Q:27) The Haemoglobin level of a healthy woman should be between

Answer: 
B

Q:28) Name the vaccine which is administered on birth or withhin 28 days of the birth of a child.

Answer: 
D

Q:29) Kwashiorkar and Marasmus are the diseases caused by the deficiency of

Answer: 
A

Q:30) Iodiesed Salt is responsible for the diseases caused by the deficiency of

Answer: 
A

Q:31) The deficiency of Iron results in

Answer: 
B

Q:32) Rickets is caused due to the deficiency of Vitamin_________.

Answer: 
D

Q:33) Scurvy is the disease caused due to the deficiency of Vitamin_______.

Answer: 
D

Q:34) The Nightblindness is caused due to the deficiency of Vitamin________.

Answer: 
A

Q:35) Domestic Violence includes

Answer: 
D

Q:36) Indian Constitution has borrowed the idea of Fundamental Duties from the Constitution of

Answer: 
B

Q:37) The members of Lok Sabha are

Answer: 
A

Q:38) The ideas of Liberty, Equality and Fraternity of Indian Constitution were derived from

Answer: 
B

Q:39) The President rule is imposed for a perios of

Answer: 
B

Q:40) _________ is the minimum age to become the member of the Parliament.

Answer: 
B