Current Affair October 2018 406 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Current Affair October 2018 exam

Q:1) Which state launched early warning dissemination system ?

Answer: 
B

Q:2) Which of the following Article deals with the Office of Profit ?

Answer: 
B

Q:3) Jair Bolsonaro has been elected president of which country ?

Answer: 
A

Q:4) Maithripala Sirisena is president of which country ?

Answer: 
A

Q:5) Electoral Bonds are valid for how many days from the date of issue ?

Answer: 
A

Q:6) Where is the headquarters of International Air Transport Association ?

Answer: 
A

Q:7) Which of the following countries have been declared joint winners or Asian Men's Hockey Champions Trophy ?

Answer: 
A

Q:8) Recently Clara Sosa won Miss Grand International Contest. She belonged to which country ?

Answer: 
C

Q:10) Budapest is the capital of which country ?

Answer: 
A

Q:11) What is the name of India's first engine - less train ?

Answer: 
B

Q:12) Zero Budget Natural Farming is planned by which state ?

Answer: 
A

Q:13) Recently which Institute organized Yong Innovators programme ?

Answer: 
D

Q:14) Gandhian Thought and Swachhata seminar was organized in Wardha by which Ministry ?

Answer: 
A

Q:15) Where is the headquarters of UNICEF ?

Answer: 
D

Q:16) Michael D Higgins has been re-elected as president of which country ?

Answer: 
A

Q:17) Which Indain got the UN Human Rights Prize in the Field of Human Rights ?

Answer: 
A

Q:18) Which of the following river does not fall into the Bay of Bengal ?

Answer: 
D

Q:19) 04 Recently who has been appinted interim chief of the Enforcement Directorate (ED) for 3 months ?

Answer: 
A

Q:20) Where north east festival will be going to organised ?

Answer: 
C