TGT Arts 2014 91 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for TGT Arts 2014 exam

Q:1) Through which Consitution amedment, 1/3 reservation for women in Panchayat, was provided?

Answer: 
C

Q:2) Which joint project was started by the Gujrat, Andhra Pradesh & Maharashtra to solve the problem electricity?

Answer: 
C

Q:3) Where was the first summit of Non-Aligned movement held?

Answer: 
A

Q:4) Where is the parmanent head quatar of International Court for justice of UNO situated ?

Answer: 
B

Q:5) Which countries are the group of ' Fourth World'.

Answer: 
D

Q:6) Whom did Ashoka send for the expansion of Budha Religion to Sri Lanka ?

Answer: 
B

Q:7) From where was the sign of tiger head taken on the coins of India?

Answer: 
A

Q:8) In the Vedic Era the coins were known as

Answer: 
A

Q:9) Which book was written by Hiusen Tsang?

Answer: 
C

Q:10) My pen is supirior tham yours. No error

Answer: 
C

Q:11) The road is the most shortest of all. No error

Answer: 
B

Q:12) He is the ablet of the three sons, No error

Answer: 
C

Q:13) I sent him an oral message . No error

Answer: 
C

Q:14) He last faith ________ his friends.

Answer: 
C

Q:15) The ailing man is sick_______ this life

Answer: 
A

Q:16) Do not deprive the poor________ their rights.

Answer: 
A

Q:17) Harry up! We have only ______ time lift.

Answer: 
D

Q:18) He is a fool and has ________ sense.

Answer: 
D

Q:19) He returned after_________ hour.

Answer: 
C

Q:20) We _______ Engligh for five years.

Answer: 
D