HP TET Arts Commission 2016 177 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for HP TET Arts Commission 2016 exam

Q:1) On whose leadership is founded the University at Pondicherry?

Answer: 
C

Q:2) Marxist educational philosophy is colser to__________.

Answer: 
A

Q:3) What is Axiology?

Answer: 
C

Q:4) Give plural of 'Commando'

Answer: 
B

Q:5) Switzerland has a charming landscape ________. (Choose the adjective)

Answer: 
C

Q:6) Who will pay the bill? (Change the voice)

Answer: 
D

Q:7) Sukhwinder does not know Tamil. (Change the voice)

Answer: 
B

Q:8) _________ Kuran is the sacred book of the Muslims.

Answer: 
C

Q:9) Ramesh is ______ untidy by.

Answer: 
B

Q:10) Selet the correct option which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase: 'An Olive branch'

Answer: 
D

Q:11) Select the correct option which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase: 'Take the bull by the horns'

Answer: 
A

Q:12) He is driving very fast because he is_______.

Answer: 
B

Q:13) Choose the word which can correctly substiute the underlined part of the sentence: It was defficult to make out what Harsha was saying.

Answer: 
B

Q:14) Select the misspelt word:

Answer: 
C

Q:15) Select the misspelt word:

Answer: 
B

Q:16) The antonym of 'Moderate' is

Answer: 
B

Q:17) The antonym of 'Tedious' is

Answer: 
D

Q:18) The synonym of 'Chastity' is

Answer: 
B

Q:19) The synonym of 'Haughty' is

Answer: 
C

Q:20) Abstinence from marital/sexual relations

Answer: 
C