HP TET TGT Medical 2018 150 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for HP TET TGT Medical 2018 exam

Q:1) Strongest Lewis acid among boron halides is

Answer: 
C

Q:2) The elevation in boiling pont for 1M Urea, 1M NaCl and 1MK2SO4 are in the ratio

Answer: 
B

Q:3) A mixture contain 71% CaSO4 and 29% Camphor. Name a suitable techique for separation of mixture is

Answer: 
B

Q:4) Identify the oxidant in the following reaction: Pb3O4 +8HCI-3PbCl2+Cl2+4H2O

Answer: 
D

Q:5) Match the entities in Column-I with these given in Column-II:

Answer: 
B

Q:6) The correct IUPAC name of a compound with molecular formula (CH3)3 CCH3 is

Answer: 
B

Q:7) The number of molecules of sulpher (S8) in 16g of solid sulpher are

Answer: 
B

Q:8) Which of the following has maximum number of upaired electrons?

Answer: 
B

Q:9) Al4C3 on hydrolysis gives......................gas

Answer: 
A

Q:10) Conjugate acid of OH- is

Answer: 
A

Q:11) Oxidation number of Cr in CrO5 is

Answer: 
C

Q:12) The only Vitamin with metal is in it

Answer: 
C

Q:13) Which of the following is largest in size?

Answer: 
A

Q:15) The First Noble gas compound obtained was

Answer: 
C

Q:16) Match the following columns

Answer: 
B

Q:17) Replication of DNA takes place during

Answer: 
C

Q:18) What is the formula of calculating 'Educational Quotient' (EQ) ?

Answer: 
A

Q:19) Which of the following do not impart colour to the flame?

Answer: 
B

Q:20) Phenol on distillation with Zinc dust gives

Answer: 
A