Biology Basics +2 HPBOSE 42 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Biology Basics +2 HPBOSE exam

Q:1) Vaccination against smallpox was developed by :

Answer: 
B

Q:2) LSD is a

Answer: 
D

Q:3) Health is defined as

Answer: 
D

Q:4) What is clone??

Answer: 
B

Q:5) Germplasm conservationat liquid N2 temprature is

Answer: 
B

Q:6) Widel test is used for ???

Answer: 
A

Q:7) Theory of natural selection is given by??

Answer: 
C

Q:8) Who father of botany ?

Answer: 
B

Q:9) First probable fossil man was:

Answer: 
C

Q:10) Who discover Penicilline??

Answer: 
D

Q:11) Name the first antibiotic???

Answer: 
C

Q:12) Widel test is used for ???

Answer: 
A

Q:13) Full form of ECG ??

The full form of E C G is Electro Cardeo Graph.

Answer: 
B

Q:14) Micropropagation is based on :

Answer: 
A

Q:15) The first transgenic crop was :

Answer: 
C

Q:16) BGA is chiefly used as fertilizer

Answer: 
B

Q:17) The largest ecosystem is :

Answer: 
B

Q:18) What is the function of colourfull pattels of flower?

Answer: 
B

Q:19) Bacteria and fungi in a forest ecosystem are generally :

Answer: 
B

Q:20) Pond is example of :

Answer: 
A