HP General Knowledge 26 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for HP General Knowledge exam

Q:1) Which is the largest artificial lake of Himachal Pradesh ?

Answer: 
A

Q:2) Who is the present Chief Minister of Himachal Pradesh?

Answer: 
C

Q:3) First Governor of Himachal Pradesh?

Answer: 
B

Q:4) Total population of villagers in Himachal Pradesh ?

Answer: 
A

Q:5) District Mandi of Himachal Pradesh is famous for

Answer: 
C

Q:6) Which district of Himanchal Pradesh has been declared best in the matter of Cleanliness at all India level ?

Answer: 
D

Q:7) Wich out of the following is the State bird of Himachal Pradesh?

Answer: 
B

Q:8) Who is the present Governor of Himachal Pradesh

Answer: 
A

Q:9) who was the first chief Minister of Himachal Pradesh ?

Answer: 
D

Q:10) The book ‘History of Mandi State’ is written by

Answer: 
A

Q:11) Outer Himalayas is known as

Answer: 
D

Q:12) What is height of Shimla above sec Level

Answer: 
B

Q:13) The High Court of Himachal Pradesh is in

Answer: 
C

Q:14) How many mountain ranges are there in Himachal Pradesh

Answer: 
B

Q:15) Dr. Y.S. Parmar University located in H.P.

Dr. Yashwant Singh Parmar University of Horticulture and Forestry in district Solan, Himachal Pradesh, India is the first university of its kind in Asia with an exclusive mandate of education, research and extension in horticulture and forestry.
Address: Nauni, Solan, Himachal Pradesh 173230
Phone: 01792 252 363
Founded: December 1, 1985

Answer: 
B

Q:16) What are the total No. of Panchayat in Shimla district

Answer: 
B

Q:17) How many districts are in H.P.

Answer: 
C

Q:18) In area wise, which is the smallest district

Answer: 
B

Q:19) The old name of Ravi is

The old name of Ravi is Iravati

Answer: 
D

Q:20) On which river Bhakra Dam Project is located

Bhakra Dam Project is located on Satlug River

Answer: 
A

HP General Knowledge Overview

In this sample exam you will get Information related to Himachal Pradesh & all districts of Himachal Pradesh.

Exam Group: 
Total Questions: 
26
General Knowledge exam and questions

Himachal Pradesh General Knowledge

According to the Latest Employment News, Himachal Pradesh Board of School Education has newly announced the Teacher Eligibility Test Notification. The HP has released TET Notification to Recruiting a Talented candidates to fill the TGT (Arts, NM, Medical), Shastri, Language Teacher, and JBT Posts. It is great news for the people who are waiting for the Teaching Jobs.

General Knowledge articles

General Knowledge exams