Basic General Knowledge India 13 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Basic General Knowledge India exam

Q:1) When is the World's Diabetes Day?

Answer: 
A

Q:2) The unit of current is

Answer: 
C

Q:3) The chief constituent of gobar gas is

Answer: 
B

Q:4) Philology is the

Answer: 
C

Q:5) Joule is the unit of

Answer: 
D

Q:6) Logarithm tables were invented by

Answer: 
A

Q:7) India has largest deposits of ____ in the world.

Answer: 
C

Q:8) Name the first setalite of India ??

Answer: 
A

Q:9) Name the first antibiotic???

Answer: 
C

Q:10) What is Pomology?

The study of fruits is called Pomology

Answer: 
D

Q:11) What is the full form of W h O

The full form of W H O is the Worlth Health Oganisaion.

Answer: 
C

Q:12) Which is the Highest Hill of India

Test general knowledge

Answer: 
B

Q:13) Who won ICC World Cup 2015

Answer: 
A