HP TGT ARTS 2017 169 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for HP TGT ARTS 2017 exam

Q:1) Who is the author of book- "The Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years"?

Answer: 
C

Q:2) Who among the following actors has not played a role in recently relased Hindi film 'Jai Ganga Jal' ?

Answer: 
D

Q:3) Which of the following Cups / Trophies is not associated with Hockey?

Answer: 
D

Q:4) A nibble is equibalent to

Answer: 
B

Q:5) What is the shortcut key to split a table?

Answer: 
B

Q:6) Which of the following is Page Orientation?

Answer: 
D

Q:7) _________ was popularly known as 'lady with the lamp'.

Answer: 
B

Q:8) Who was the first person to receive Bharat Ratna in 1954?

Answer: 
D

Q:9) Who was the first Indian woman to become Miss World?

Answer: 
C

Q:10) The name 'Pankaj Advani' is associated with

Answer: 
C

Q:11) Olympic Games (Summer) -2016 will be held at

Answer: 
C

Q:12) The first Asian Games were held in

Answer: 
B

Q:13) The 'Dronacharya Award' is given to a /the

Answer: 
C

Q:14) The Union Territories get representation in

Answer: 
D

Q:15) Which of the following is not the specialised agency of UNO?

Answer: 
C

Q:16) The Vice-President of India is

Answer: 
A

Q:17) The last month of Indian National Calendar (Saka Era) is

Answer: 
C

Q:18) The power to decide an election petition is vested with

Answer: 
A

Q:19) The name of Sh.. Subhash Chandra Bose is associated with __________ party as its founder.

Answer: 
D

Q:20) The Rajya Sabha can have the maximum strength of

Answer: 
D