Computer Programmer Post Code 761 HP Panchayati Raj 22 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Computer Programmer Post Code 761 HP Panchayati Raj exam

Q:1) Rajiv Gandhi Ayurvedic Medical Colege is located at which place in H.P.

Answer: 
B

Q:2) United Service Club was founded at Shimla in which year

Answer: 
C

Q:3) Which Delhi sultan captured the Kangra fort in 1337 A.D.

Answer: 
C

Q:4) Bilaspur princely state was founded by

Answer: 
C

Q:5) Sanskrit name of river Ravi is

Answer: 
B

Q:6) Chauntra Valley is located in which district of H.P.

Answer: 
A

Q:7) Chadwick water falls is located at which place in H.P.

Answer: 
B

Q:8) Patalsu mountain peak is located in which district of H.P.

Answer: 
B

Q:9) Jalsu pass connects kangra with

Answer: 
C

Q:10) Which district of H.P. has lowest density of roads

Answer: 
A

Q:11) Slide sorter option of Powerpoint is available on Which menu

Answer: 
C

Q:12) In which menu in MS-Excel we find the pivot table command

Answer: 
C

Q:13) In MS Word magnifier button is available on

Answer: 
A

Q:14) Which file format is a method of encoding pictures on a computer

Answer: 
B

Q:15) Which command in DOS can be used to recover accidentally deleted files

Answer: 
A

Q:16) Which are Graphical objects used to represent commonly used applications

Answer: 
D

Q:17) Which type of computer use the 8-bit code called EBCDIC

IBM mainframe and IBM midrange computer operating systems use this code.

Answer: 
B

Q:18) The octal equilent of (111010)2 is

Answer: 
B

Q:19) The red wave underline in MS Word document indicates

Answer: 
A

Q:20) An Assembler is used to translate a program written in

Answer: 
D

Computer Programmer Post Code 761 HP Panchayati Raj Overview

Computer Programmer exam for Post Code 761 by HP Panchayati Raj was held on 01/11/2020 on various centres in Himachal Pradesh. Duration of exam 2 hours from 2:00 PM to 4:00 PM.
Total 170 questions were asked. Exam was f 85 marks so each question was carrying .5 marks.

Exam Group: 
Series: 
Total Questions: 
22