Patwari exam 2017 65 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Patwari exam 2017 exam

Q:1) Full version of an abbreviation A.T.M.

Answer: 
C

Q:2) "Leukemia" is a disease related to

Answer: 
D

Q:3) Which comet appears every 76 years?

Answer: 
B

Q:4) Where was Indo-Pak Shimla agreement 1972 concluded?

Answer: 
A

Q:5) 'Chip' is a common nick name for a (n)

Answer: 
C

Q:6) "Swayanmsiddha" is a scheme lauched by the Government of India to help

Answer: 
C

Q:7) "P.K." and "PIKU" are

Answer: 
B

Q:8) "Davis Cup" is associated with the game of

Answer: 
D

Q:9) The village woman who led the 'Chipko movement' was

Answer: 
C

Q:10) "Money Bill" is introduced in

Answer: 
A

Q:11) Number of Administrative Divisions present in the Himachal pradesh

Answer: 
B

Q:12) Who was known as "Pahari Gandhi"?

Answer: 
C

Q:13) 'Kye Monastery' is located in which state?

Answer: 
B

Q:14) "Chandra" and "Bhaga" rivers meets at the place?

Answer: 
B

Q:15) During the Kargil operation in 1999 which Himachali soldieris recipient of "Param Veer Chakra"

Answer: 
B

Q:16) "Kufri Jeevan" and "Kufri Jyoti" are the two famous varieties of

Answer: 
D

Q:17) "Khir Ganga" - How water spring is located at

Answer: 
D

Q:18) 'Burah' is a famous group dance of whcih district?

Answer: 
C

Q:19) Velleys are important feature of Himachal. "Pattan Valley" is found in

Answer: 
C

Q:20) "Nawala" is a festival of the _______ tribe

Answer: 
B