JOA IT Mockup Test 50 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for JOA IT Mockup Test exam

Q:1) "www" stands for ?

Answer: 
A

Q:2) Google (www.google.com) is a:

Answer: 
B

Q:3) ____ has the shortest access times.

Answer: 
C

Q:4) The Binary Coded Decimal (BCD) uses

Answer: 
A

Q:5) FTP stands for

Answer: 
B

Q:6) In HTML, the tags that tell the browser how to display the page

Answer: 
A

Q:7) Which of the following is not a type of browser

Answer: 
B

Q:8) The restrictions placed on the data in database is called as

Answer: 
D

Q:9) Which of the following is not a DBMS

Answer: 
B

Q:10) A collection of related data is __

Answer: 
C

Q:11) A program that reads each of the instructions in mnemonic form and translates it into the machine-language equivalent.

Answer: 
B

Q:12) The language made up of binary coded instructions

Answer: 
B

Q:13) A box that can represent two different conditions in flowchart

Answer: 
B

Q:14) Which of the following is not an open source software

Answer: 
A

Q:15) PNG is a ___

Answer: 
B

Q:16) A software that can be freely accessed and modified

Answer: 
C

Q:17) A software that lies between the OS and the applications running on it.

Answer: 
B

Q:18) DNS stands for

Answer: 
B

Q:19) Storage of firmware is __

Answer: 
A

Q:20) A__ gate gives the output as 1 only if all the inputs signals are 1

Answer: 
B

JOA IT Mockup Test Overview

HPSSC JOA IT (Post Code-817) Mockup Test is only mockup exam for preparing & checking your skills related to basic computers. HPSSSB JOA Exam screening Test Date for JOA IT has been announced. Written exam for Junior Office Assistant (IT) will be conducted on 21 March 2021.

Total Questions: 
50