Junior Engineer (Inforamtion Technology) test 2018 161 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Junior Engineer (Inforamtion Technology) test 2018 exam

Q:1) Which of the following files acts as the loader for Windows?

Answer: 
C

Q:2) MS-DOS is a

Answer: 
A

Q:3) Which one of the following is not the function of Operating system?

Answer: 
C

Q:4) The hardware mechanism that enables a device to notify the CPU is called

Answer: 
C

Q:5) System analyst, hardware engineers, programmers are the type of

Answer: 
B

Q:6) Which of the following translators is slow in execution?

Answer: 
A

Q:7) Machine language is

Answer: 
D

Q:8) Which software is used by the computer for general tasks?

Answer: 
B

Q:9) Vendor created program modifications are called

Answer: 
D

Q:10) The computer code used to interchange of information between terminals is

Answer: 
A

Q:11) Which of the following is not an octal number?

Answer: 
A

Q:12) Removable disk is often called

Answer: 
A

Q:13) Which of following is known as 'permanent memory'?

Answer: 
B

Q:14) Memory of computer is characterized on the basis of

Answer: 
D

Q:15) Which of the following port is used to connect device such as mouse, modem?

Answer: 
A

Q:16) Graphical devices which are widely used to represent the graphics on screen are

Answer: 
D

Q:17) The keys of keyboard of computer are

Answer: 
D

Q:18) The microprocessor is also called as

Answer: 
A

Q:19) The sequence of events that occurs in the computer when it is interpreting and executing an instruction is known as

Answer: 
A

Q:20) A collection of wires that connects several devices is called

Answer: 
B