HTML Knowledge Book 1 18 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for HTML Knowledge Book 1 exam

Q:1) Symbol used at the beginning of the HREF text is

Answer: 
A

Q:2) Which tag creates a number/order list?

Answer: 
B

Q:3) The body tag usually used after

Answer: 
B

Q:4) Main container for , and is

Answer: 
A

Q:5) What i s the correct HTML for adding a background color?

Answer: 
C

Q:6) The text inside the tag works like

Answer: 
C

Q:7) The latest HTML standard is

Answer: 
D

Q:8) is

Answer: 
A

Q:9) tag is designed to appear only between

Answer: 
C

Q:10) Which of the following is a container?

Answer: 
A

Q:11) HTML is a subset of

Answer: 
B

Q:12) Web pages starts with which ofthe following tag?

Answer: 
C

Q:13) www is based on which model?

Answer: 
B

Q:14) Correct HTML tag for the largest heading is

Answer: 
A

Q:15) From which tag descriptive list starts ?

Answer: 
D

Q:16) which of the following tag is used to mark a begining of paragraph ?

Answer: 
C

Q:17) The common element which describe the web page, is ?

Answer: 
D

Q:18) What does HTML stand for

Answer: 
B

HTML Knowledge Book 1 Overview

This HTML Knowledge Book exam series includes in depth Quiz exam questions for HTML4 & HTML5 web development. Learning material is being added frequently to keep you up to date with latest technology.

Basic HTML concepts covered are:-

  1.     Basics
    1.     Text
    2.     Lists
    3.     Images
    4.     Links
    5.     Backgrounds
    6.     Tables
    7.     Frames
    8.     Forms
    9.     Meta Tags
    10.     Hex Colors
  2. JavaScript
    1.     Basics
    2.     Advanced Scripts
  3. CSS
    1.     Introduction
    2.     Selectors
    3.     Levels
    4.     Attributes
Exam Group: 
Total Questions: 
18

Web Development exams

Web Development articles