Indian Army Sample Exam 14 Questions Start Quiz

Advertise Here

Questions for Indian Army Sample Exam exam

Q:1) Gautam Buddha was born in……

Answer: 
D

Q:2) Where did Ashoka fight his last battle ?

Answer: 
B

Q:3) Which of these is not part of our Parliament ?

Answer: 
C

Q:4) …………..is the largest planet of the solar system.

Answer: 
A

Q:5) ……….. is the author of ‘Meghdoot’

Answer: 
A

Q:6) Who was written the book ‘Anand Math’?

Answer: 
A

Q:7) The River Mahanadi originates from……

Answer: 
A

Q:8) When was ‘Shimla Pact’ between India and Pakistan inked?

Answer: 
D

Q:9) ‘Each one Teach one’ programme relates to………

Answer: 
C

Q:10) India’s biggest multipurpose river valley project is………

Answer: 
B

Q:11) Which day is observed as Human Right Day ?

Answer: 
C

Q:12) Who was the first Indian to be appointed President of the International Court of Justice ?

Answer: 
A

Q:13) What is the term for a member of the Rajya Sabha?

Answer: 
D

Q:14) Which is the deepest ocean in the world ?

Answer: 
C

Indian Army Sample Exam Overview

COMMON ENTRANCE EXAMINATION ( SOLDIER GD)
Time: 1 Hour Maximum Marks : 100
Pass Marks : 32
Instructions for the Candidates:-
• Do not open answer book till ordered.
• Question paper consists of four parts ( Part I to Part IV) All parts are compulsory
• All questions are compulsory
• Do not write any revealing identification in the answer sheet. Such candidates will be
DISQUALIFIED.
• Please fill in the set number on the answer sheet at the space provided.
• Space provided on page 2 may be used for Rough work.
• After the termination of test please return the question booklet along with the answer sheet
to the Invigilator.
• Please ensure that you have got the correct question paper and answer sheet.
Complete PDF can be downloaded from Indian army site.
_http://joinindianarmy.nic.in/writereaddata/Portal/Images/pdf/downloads/m...

Exam Group: 
Total Questions: 
14
Exams for Indian Army

Indian Army exams

Indian Army articles